Kınalı Keklikler Doğaya Salındı

Eklenme Tarihi: 12 Temmuz 2019
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 19:33
URL: http://www.sulakyurt.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=290

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğünce, Sulakyurt Yeşilyazı köyünden doğaya kınalı keklik salındı.

Malatya Keklik Üretim Tesisinden getirtilen keklikler, Sulakyurt ilçesine bağlı Yeşilyazı köyünde gerçekleştirilen törenle doğaya bırakıldı. Törene, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, Sulakyurt Kaymakam Vekili Kübra Kaplan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir katıldı.

Keklik Salımı öncesi proje hakkında bilgi sunan Doğa Koruma ve Milli Parklar  Şube Müdürü Neslihan Akdemir, Doğadaki yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlamak, yaban hayvanı popülasyonunun dengede tutmak, neslini tüketmeden kontrollü avcılığı sağlayarak gelecek nesillerden ödünç alınan doğaya yaban hayatı yönünden katkı yapmak aynı zamanda kene ve süne mücadelesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme Projesini uygulamaya koyduğunu ve bu kapsamda 2012 yılından itibaren ilimize toplam 16.200 adet keklik yerleştirildiğini, 2019 yılı Doğaya Keklik Yerleştirme programı kapsamında bugünde Sulakyurt ilçesi Yeşilyazı köyünde keklik salım programının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Daha sonra kafeslerdeki kınalı keklikler, Vali Yunus Sezer ve törene katılan protokol tarafından doğaya salındı.