24 Kasım Öğretmenler Günü

Açıklama: İlçemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sulakyurt merkez ve ilçelerinde görev yapan öğretmenler, Cumhuriyet meydanında bir araya gelerek Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program daha sonra Sulakyurt Cumhuriyet İlkokulunda devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yılmaz tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik etti.
Kategori: Önemli Gün ve Haftalar
Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2014
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 07:55
URL: http://www.sulakyurt.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=26

Sulakyurt'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Sulakyurt merkez ve ilçelerinde görev yapan öğretmenler, Cumhuriyet meydanında bir araya gelerek Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program daha sonra Sulakyurt Cumhuriyet İlkokulunda devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yılmaz tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik etti.

Buradaki programa Kaymakam Harun Kazez, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şafak Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Emniyet Amiri Erhan Akbaba, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Belediye Başkanımız İsmail Bildik, ilçedeki çeşitli okullarda büyük özveri gösterek görev yapan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ederek, göreve yeni başlayan öğremenlere de başarılar diledi.

Bir millete yön verecek ve neslimizi yetiştirecek olanların öğretmenler olduğunu dile getiren Başkanımız Bildik, eğitim adına her türlü desteğe ve yatırıma hazır olduklarını ifade etti.

Kaymakam Kazez de, Sulakyurt genelinde eğitim seviyesinin gün geçtikçe ilerlediğini, bundaki en önemli faktörün öğretmenlerin canla başla çalışarak gayret göstermelerinden kaynaklandığını söyledi.

Kaymakam Kazez, ''Ülkemizin dört bir yanında canla başla görevlerini yapan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Öğretmenlik mesleği kendisinden ödün verilerek, fedakarlık yapan, özel hayatından da kısıtlama yaparak hizmetten kaçınılmayan bir meslektir. Öğretmenlerimiz, en uzak köylerimize kadar giderek ve fedakarlık yaparak görev yapmaktadırlar. Öğretmenlik mesleği fedakar olmakla kalmıyor aynı zamanda kutsal bir değeri de taşıyan bir meslektir. Öğretmenler geleceğimize şekil veren yön veren bir meslektir. Bu nedenle öğretmenler toplumun en önemli görevini de üstlenmiş durumdadır. Şartlarınız ne olursa olsun inanıyorum ki, gayretlerinizle güzel ve verimli sonuçlar alırız. Bu sayede de geleceğimizin de daha iyi olacağına yürekten inanıyorum. İlçe Kaymakamı olarak öğretmenlere kapımız her zaman açıktır ve gerekli olan her türlü desteği de vermeye hazırız'' dedi.

Programda ilçe genelinde en kıdemli öğretmen ile görevine yeni başlayan öğretmenler adına birer konuşma yapıldı.
Daha sonra ilçede göreve yeni başlayan öğretmenler bayrak üstüne ellerini koyarak yemin ettiler.

İlköğretim öğrencilerinin çeşitli etkinlik ve gösterilerin yapıldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, ikili sohbet ve görüşmelerin ardından son buldu.