Şehit kaymakamımızı rahmetle andık

Açıklama: Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde öğrenciler şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için yazdıkları mektupları Sakarya valiliğine gönderilmek üzere Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ'a teslim ettiler.
Kategori: Önemli Gün ve Haftalar
Eklenme Tarihi: 15 Kasım 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 14:53
URL: http://www.sulakyurt.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=161

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için Sulakyurt ilçesinde anma programı etkinlikleri düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen anma etkinlikleri çerçevesinde ilk, orta ve lise öğrencileri ilk önce okullarında şehit Kaymakam Safitürk ve onun ailesi için mektup yazdı.

Okullardaki tören alanında toplanan öğrenciler, şehit Kaymakam Safitürk ve hayatı hakkında bilgiler verildikten sonra sınıflara alındı. Öğrenciler, "Teröre lanet, Sakarya şehidim, Bu topraklar, bu vatan bizim" tema içerikli mektuplarında, kimi şiirleriyle, kimileri ise uzun yazılarla vatan ve bayrak sevgisini, şehitlik makamını, şehit Kaymakam Safitürk ve ailesi için duygularını dile getirerek terör acısının dinmesi dileğinde bulundular.

Daha sonra Hükümet Konağı önündeki anma programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim okunması ve ardından da şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için dua edilmesiyle başladı.

Kaymakam Fikret Dağ, burada yaptığı konuşmada, ülkenin kritik bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, "Küresel güç odaklarının ülkemiz üzerindeki emelleri halen devam etmektedir. Burada bize düşen görev ülkemize daha çok sahip çıkmamız ve işimizi en iyi şekilde yapmamız gerekir. Bugün burada şehit olan meslektaşım için öğrencilerimiz tarafından yazılan şiirleri ve mektupları yine onlardan dinledik. Milletimizde öyle bir ruh var ki, Bu vatanı Allah'ın izniyle hiçbir güce çiğnetmez. Şehadete ulaşan sayın Kaymakamımıza, meslektaşıma, ağabeyime bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Muhammet Fatih ağabeyimiz öyle bir hale geldi ki, o artık tüm Türkiye'nin Kaymakamı. Artık o, gönüllere işlendi. Annesi annemiz, babası babamız oldu." dedi.

Belediye Başkanı İsmail Bildik de konuşmasında, “Bu alçak saldırılar son bulsun. Hepimiz için asıl olan milletin ve vatanın selametidir. Şehidimize Rabbimden rahmet diliyor, şehidimizin ailesine ve necip Türk milletine baş sağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sulakyurt Cumhuriyet Savcısı Selçuk Ulus da, "Ülkemizin büyümesini engellemek amacıyla dış güçler, terör örgütlerini maşa olarak kullanmaktadırlar. Bunu görmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram ise “Bu bayrağın gölgesinde herkese yere var. Ancak hak edene. Tarihi şanlı olan bu millet her ne kadar zulümler görmüş olsa da biz her zaman alnımızın akıyla tarihin altın sayfalarına kendimizi yazdırmışızdır. Yazmaya da devam edeceğiz. Biliyoruz ki, Türkiye dünya devletleri arasında lider bir ülke haline gelecektir.” dedi.

Programda bazı öğrenciler şehit Safitürk ve ailesi için yazdıkları şiir ve mektupları okudu.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram öğrenciler tarafından kendisine teslim edilen mektupların yer aldığı zarfı, Sakarya Valiliğine ulaştırmak üzere Kaymakam Fikret Dağ'a verdi.