Sayın Valimiz Ali Kolat'ın ilçemize ziyareti

Tarih 14 Ağustos 2015, 11:40 Editör

Sayın Valimiz Ali Kolat çeşitli ziyaret ve incelemeler için geldiği Sulakyurt’ta göreve yeni başlayan Kaymakamımız Fikret Dağ ile Belediye Başkanımız İsmail Bildik'i makamında ziyaret etti ve ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yeni Sayfa 8

Sayın Valimizi Kaymakamımız Fikret Dağ, Belediye Başkanımız İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şafak Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Habib Altıntop ve Ünal Tamkoç, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ahmet Tamkoç, İlçe Emniyet Amiri Erhan Akbaba ile diğer kurum müdürleri karşıladı.

İnşaatına iki yıl önce başlanılan ve halen davam eden Karaboğaz mevkisi yerleşkesindeki Sulakyurt sulama barajı inşaatında incelemelerde bulunan Kolat, buradaki yetkililerden de bilgi aldı.

Kolat barajdaki incelemelerin ardından yaptığı açılamada barajın bölgeye hayat vereceğini söyledi.

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Kolat, "Sulakyurt barajımızın inşaatı iki yıldır devam ediyor. İnşallah önümüzdeki Eylül ayında büyük bir ihtimalle tamamlanarak bölge için oldukça verimli olacak. Çünkü sulama alanlarımız yüzde 10 civarında. Baraj sayesinde yaklaşık 2 bin 700 hektarlık alan sulanarak sulama alanları çok daha artırılmış olacak. Barajın tamamlanması durumunda bölgedeki sulanamayan araziler sulanarak daha verimli hale gelecektir. Bu nedenle barajımız, yöre için ülkemiz için büyük önem taşıyor. Barajda su tutulmasıyla birlikte aynı zamanda göl alanı da oluşacak ve bu yönüyle de ilçeye bir zenginlik katarak mesire alanlarına zemin hazırlanmış olacak. Bu bölge, ilgi odağı haline gelen bir mekan olmanın yanı sıra ormanlarımız daha da gelişerek bu alan bir cazibe merkezi haline dönüşecektir" dedi.

Kent genelinde İl Özel İdare, belediyeler ve diğer kurumlar sayesinde altyapı çalışmalarına da değinen Kolat, çalışmaların ciddi anlamda hız kazandığını ifade ederek yatırım ve proje çalışmalarının kesintiye uğramadan aynı şekilde devam edeceğini, 4 ilçede görev değişikliği olan yeni kaymakamların da çalışmalara önemli katkılar sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Sayın Valimiz Ali Kolat ve beraberindekiler Cumhuriyet Savcımız ve adliye personelini, çarşı esnafı ve vatandaşları, Sulakyurt Belediye personelimizi, Şeyh Şami Türbesini de ziyaret etti. Valimiz ayrıca Bereket Sofrası Lokantasını da ziyaret ederek lokantada yapılan yemekler hakkında bilgi aldı.

Kolat, ziyaretinde Yükselen Mahallesindeki bir bulgur değirmeninde bulgur yapımına yardım etti, çarşı içinde traktör römorkü üzerinde babasıyla birlikte kavun satışı yapan ilkokul 3. sınıf öğrencisi Sıla Özdemir'den de kavun aldı.

Kolat'a, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile kurum müdürleri de eşlik etti.

Sayın Valimiz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız İsmail Bildik’e çalışmalarında başarılar dileyerek ilçemizden ayrıldı.

Ziyaretler

Başkanımızdan İller Bankasına Ziyaret

Başkanımızdan İller Bankasına Ziyaret Belediye Başkanımız İsmail Bildik İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Feramuz ÜSTÜN beyi ziyaret etti.

Milletvekili Öztürk ilçemizi ziyaret etti

Milletvekili Öztürk ilçemizi ziyaret etti Kırıkkale Milletvekilimiz Abdullah Öztürk çeşitli ziyaret ve incelemler için geldiği ilçemizde Belediye Başkanımızı...