Sulakyurt halkı iftar yemeğinde buluştu

Tarih 12 Haziran 2018, 10:50 Editör

Ramazan Ayı'nın manevi atmosferinin en iyi şekilde yaşatılması amacıyla Sulakyurt Kaymakamlığı ve Sulakyurt Belediyesi, renkli bir organizasyona imza attı.

Ramazan Ayı’nın manevi atmosferinin en iyi şekilde yaşatılması amacıyla Sulakyurt Kaymakamlığı ve Sulakyurt Belediyesi, renkli bir organizasyona imza attı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Sulakyurt Büyük İftar’ programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

BİRLİK VE BERABERLİK

Sulakyurt Belediyesi tarafından 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı nedeni ile ilçe halkına iftar verildi. Birlik ve beraberliğin sergilendiği iftar yemeğine ilçe halkı ve diğer katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Yemeğe; MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Milletvekili adayları Halil Öztürk, Murat Abalı, Ömer Dedebali, parti yönetimi, partililer ve ilçe halkı katıldı.

BÜTÜN KESİMİ BİR ARAYA GETİRDİ

Her Ramazan ayında binlerce kişiyi, sokak iftarlarında bir araya getiren Belediye Başkanı İsmail Bildik, en büyük iftar sofrasını kurarak bu yılda herkesi bir araya getirdi. İftar için hazırlıklar saatler öncesinden tamamlandı. Alanı dolduran binlerce vatandaş, masalarda yerlerini aldı. Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlar açıldı.

BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ

Geleneksel hale getirilen sokak iftarlarında her yıl katılımın daha da arttığını belirten Belediye Başkanı Bildik,  Ramazan ayında kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en doruk noktaya ulaştığını söyledi. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimin önemine değinen Bildik, “İnşallah bu seçimin kazananı Cumhur İttifakı olacaktır. Bizlerde MHP olarak TBMM’ye üç adayımızı vekil olarak göndermenin mücadelesini veriyoruz” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI MİLLET AKLI

Bildik, "Ramazan ayının bu kutsal günlerinde binlerce yurttaşlarımız barışın gelmesi için dua ediyor. Bizde bu günlerin hatırına diyoruz ki inşallah güzel günler gelecektir” dedi. Daha sonra İl Başkanı Erdal Baloğlu ve Milletvekili adayları da konuşma yaptı. Masaları gezerek misafirleri ile ilgilenen Başkan Bildik ve Milletvekili adayları,  iftar sonrasında da bazı masalarda yıllardır görmediği konuklarını görünce sıcak sohbetler gerçekleştirdi.

SEMAZENLER BÜYÜLEDİ

‘Sulakyurt Büyük İftar’ programı ile birlikte İlahi Grubu sahne aldı. Tasavvuf Konseri ve Semazen Gösterisi Sulakyurtluların gönüllerini mest etmeyi başardı. Birbirinden güzel ilahiler eşliğinde gösterilerini sunan semazenler adeta izleyenleri büyüledi. Gösteri ilçe halkının yoğun ilgisi ile takip edildi. Semazenlerin ortaya koyduğu müthiş performansları sonrası program okunan Kur´an tilaveti ile sonlandırıldı. Semazenlerin gösterilerini büyük bir beğeni ile takip eden izleyiciler, Ramazan ayı boyunca farklı etkinlikler ile manevi bir iklim yaşanmasına vesile olan Sulakyurt Belediyesi´ne teşekkür etmeyi de unutmadılar.