İlçemize spor salonu yapılıyor

Tarih 31 Mayıs 2016, 01:39 Editör

Sulakyurt İlçesi´nde Kapalı Spor Salonunun yapımına başlandığını açıklayan Belediye Başkanı İsmail Bildik, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Bildik, “Gençler için sporun faydaları oldukça fazla. Bu nedenle aileler çocuklarını küçük yaşlardan itibaren spora yönlendirmeli. İşte sporun başlıca yararları... Gençler enerjilerini atacak, gençliklerinin verdiği ihtiyaçlarını, isteklerini ve ilgilerini karşılayacak yollar arar. Çoğu zaman vakit geçirmek, sosyalleşmek veya enerjilerini atmak için aradıkları yollarda faydadan çok zarar görürler. Dersler ve sosyal etkinliğin dengesi sağlanmalı Eğitim sistemimizin en büyük zafiyetlerinden biri de sosyal etkinlik, sanat ve spor için gereken planlamanın eksikliğidir. Bu eksik yüzünden boş zamanlar bazen kafe ve benzeri yerlerde, bazen ellerinde cep telefonu veya tablet bilgisayar ile internette geçtiğinden gençler boş zamanlarını değerlendirebilecek seçeneklere sahip olamamaktadır” dedi.

HAFTA İÇİ VE SONLARI SPOR

Bildik, “Ortaokul ve lise çağlarından itibaren, aile ve okul bir planlama yapmalıdır. Her yıl bir sonraki etaba hazırlık için günlerini ve saatlerini harcayan bu çocuklar için hem akademik eğitim hem de sosyal etkinlik ve spor dengesi sağlanmalı, çocukların çocuk olma şansları ellerinden alınmamalıdır. Hafta sonu ya da en azından hafta içi 2-3 gün yapılan sportif etkinlikler ile gençlerin ergenliği daha sorunsuz, daha sağlıklı ve güvenli atlattığı bilimsel yayınlarla da kanıtlanmıştır.”