İlçemide 19 Mayıs Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Tarih 19 Mayıs 2016, 14:22 Editör

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 97. Yıl dönümü
Öğrenciler, plastik su bardakları ve işaret diliyle bayram kutlaması yaptı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Sulakyurt ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak öğrenci ve protokol üyelerinin katılımıyla gençlik yürüyüşü yapıldı. Sulakyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi önünden start alan yürüyüş sırasıyla Koru Caddesi, çarşı içi, Belediye Meydanı ile diğer cadde ve sokaklardan geçilerek Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Burada Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Gençlerin aydınlık yarınların meşalesini taşıdıklarını ifade eden Bayram, "Sevgili gençler, Büyük medeniyetimizin davasını omuzlarında hisseden sizler, her gün kendinizi yenileyerek yüreklerinizi aşk ve heyecanla dolduruyorsunuz. Sizlere daima güvendik ve güvenmeye de devam edeceğiz. Sizlere ne kadar hizmet etsek, sevsek ve sizleri ne kadar sahiplensek azdır. Biliyoruz ki sizin öz güveniniz, azminiz ülkenin en büyük teminatıdır.” dedi.

Gençliğin aşk, muhakeme, akıl ve heyecan olduğunu belirten Bayram, gençlerin yüreklerinin ulvi değerler ve yüce ideallerle doldurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Törende Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir grup öğrencinin yere oturarak plastik su bardaklarıyla İngilizce şarkılara ritim tutmaları ve yine başka bir öğrenci grubunun işitme engelliler için bazı müziklerde işaret dilini kullanmaları törene katılanlar tarafından ilgi ile izlendi.

Etkinlikler kapsamında Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmeni Gamze Ünsal koordinesinde kermes düzenlendi.
Kermesin açılışını yapan Kaymakam Fikret Dağ ve Belediye Başkanımız İsmail Bildik, kermesin gün boyunca açık olacağını, gelirinin ise ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceğini kaydetti.

Törene, Kaymakam Dağ’ın yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şafak Şahin, kurum yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören, ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ve diğer etkinliklerin ardından son buldu.

Önemli Gün ve Haftalar

İlçemizde "Anneler Günü" etkinliği düzenlendi

İlçemizde Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik tarafından “Anneler Günü” münasebetiyle program düzenlendi. Programa ilçed...

İlçemizde aşure etkinliği